Het streekvervoer ligt vanf maandag in het hele land voor onbepaalde tijd plat. De FNV heeft dat bekendgemaakt.

De staking vloeit voort uit het nog steeds aanhoudende CAO-conflict. De bonden en vervoerders komen er niet uit over een nieuwe CAO.

De FNV spreekt van een staking voor onbepaalde tijd. Dat betekent dat er vanaf maandag geen bussen zullen rijden totdat er afspraken worden gemaakt. Dat is slecht nieuws voor de TT. Als de vervoerders en bonden er niet op tijd uitkomen, rijden er geen bussen tijdens het TT-weekend.

Jack d’Hooghe, buschauffeur en lid van de FNV-onderhandelingsdelegatie: ‘Werkgevers nemen ons na vele stakingsdagen, landelijk en regionaal, nog steeds niet serieus. We praten al jaren over de werkdruk, maar maatregelen blijven uit. We gaan door met acties tot er concrete afspraken liggen over het terugdringen van die werkdruk.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *