Gemeenteraadsleden van D66, GroenLinks en de SP in de raad van Emmen hebben vrijdagochtend een petitie met 1200 ondertekenaars overhandigd aan het OV-bureau Groningen Drenthe. Zij zijn tegen het schrappen van stadslijnen 1 en 2 naar Emmerhout en Angelslo.

Een combinatie van lage reizigersaantallen en een noodzakelijke bezuinigingsoperatie zorgen er volgens het OV-bureau voor dat beide lijnen volgend jaar niet kunnen blijven rijden. Frank Arling van GroenLinks zegt vrijdag tegen RTV Drenthe verrast te zijn over het aantal ondertekenaars. “Het maakt duidelijk dat mensen totaal niet op de hoogte zijn van het lot van de buslijnen”, zegt hij.

Tegen Arling heeft het OV-bureau gezegd opnieuw in gesprek te willen gaan met de staatssecretaris over de bereikbaarheidsvergoeding. Vooral het wegvallen van deze vergoeding zorgt voor de geplande bezuinigingen. Als de plannen wel doorgaan, dan zijn de bewoners van beide Emmer wijken aangewezen op de overgebleven streeklijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *