Qliner 300, welke sinds deze week vanaf het station in Emmen doorrijdt naar Klazienaveen, rijdt vanaf dinsdag niet meer door de Emmer wijk Angelslo.

Lijn 300 vervangt streeplijn 43 die geschrapt is. Dagelijks rijden er twee bussen per uur vanaf het Emmer station door naar Klazienaveen, via de oude route van lijn 43. Deze route voert door de wijk Angelslo. Op dit gedeelte van de route ontstaan veel vertragingen. Voor lijn 43 leverde dit weinig problemen op, maar de vertragingen zorgen er voor lijn 300 voor dat overstapmogelijkheden op het OV-knooppunt in Gieten verloren gaan.

Qbuzz lost de situatie op door de route niet meer door Angelslo te laten lopen, maar via de Dordsestraat. De bussen door Angelslo zouden vanaf maart sowieso al worden omgeleid wegens wegwerkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *