De route van de nieuwe Q-link lijn 5, welke na het transferium in Haren doorrijdt naar Zuidlaren en Annen heeft de afgelopen week voor een lange omweg voor enkele tientallen transferiumgebruikers gezorgd.

De oude lijn naar de parkeerplaats langs de A28, lijn 22, had het transferium als eindpunt. Bij aankomst verliet de bus de snelweg om via de Meerweg onder de tunnel door terug te rijden naar de oprit van de A28 richting Groningen, waar de bushalte is. Door het doortrekken van een groot aantal ritten naar Zuidlaren en Annen rijden de bussen niet terug richting Groningen, maar moeten reizigers uitstappen op de afrit van de A28 om vervolgens via een tunneltje onder de snelweg door naar de parkeerplaats te lopen. Veel reizigers hadden dit dus niet verwacht, waardoor zij uiteindelijk via de volgende halte, in Westlaren, moesten omreizen.

Andere problemen rond de nieuwe lijn 5 zijn de hellingbaan bij het tunneltje voor bijvoorbeeld rolstoelers en kinderwagens. Deze is erg glad door vocht en bladafval, zo werd deze week gemeld op Twitter. Ook zijn de bussen op lijn 5 erg vol. Dat is opmerkelijk omdat de capaciteit gelijk is gebleven. Qbuzz en het OV-bureau hebben chauffeurs verzocht reizigers te wijzen op de verplaatste bushalte bij terugkomst in Haren en attenderen reizigers ook op Qliner 312, die ook van het Hoofdstation naar het transferium in Haren rijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *