Er gaan vanaf woensdag een aantal extra bussen op Q-link lijn 5 rijden op het trajectgedeelte tussen de hoofdingang van het UMCG en P+R Haren langs de A28. Reden is de aanhoudende drukte in de bussen.

Sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling is het flink drukker geworden op de route tussen Haren en UMCG. De afgelopen dagen bleven er regelmatig mensen bij de haltes onderweg staan. Qbuzz heeft besloten dit op te vangen door tussen het UMCG en P+R Haren vijf extra ritten in te zetten.

De extra bussen vertrekken vlak voor de reguliere ritten van lijn 5 aan en rijden uitsluitend op het trajectdeel tussen UMCG en P+R Haren. Vertrek vanaf de halte bij het hoofdingang van het UMCG is om 15:47, 16:07, 16:27, 16:47 en 17:07 uur. Voor de extra ritten worden reguliere stadsbussen gebruikt, welke in tegenstelling tot de Q-link-bussen niet voorzien zijn van wi-fi.

Qbuzz is verder nog op zoek naar de mogelijkheden om ook in de ochtendspits extra bussen in te zetten op lijn 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *