qlink5-zuidlaren-2015

De Oostersingel in Groningen is de komende tijd op diverse plekken afgesloten. Daardoor kan onder meer Q-link paars (lijn 5) de hoofdingang van het UMCG niet aandoen.

Komend weekend rijden de lijnen 7, 61 en 65 om. Zij rijden via de Petrus Campersingel direct naar het Damsterdiep. Lijn 5 stopt eveneens niet bij de halte UMCG Hoofdingang en rijdt via de Petrus Campersingel en Vrydemalaan naar de Grote Markt.

Op maandag zullen deze drie lijnen weer via hun gebruikelijke route rijden, maar kan lijn 5 geen gebruik maken van de Oostersingel. Lijn 5 zal tot het einde van de werkzaamheden richting het Europapark via het Damsterdiep en Schuitendiep naar de Grote Markt rijden. Er is een tijdelijke halte bij de Stadsschouwburg en er wordt extra gestopt bij de halte Schuitendiep. Richting Haren/Annen rijdt lijn 5 een rondje via de Oosterstraat en Gelkingestraat om de Grote Markt toch aan te blijven doen. Er wordt een tijdelijke halte geplaatst voor De Drie Gezusters. Vanaf maandag doet de bus in beide richtingen overigens wel weer het UMCG aan.

Lijn 171 moet ook omrijden vanaf maandag. Deze bus rijdt om via de Diepenring en blijft het UMCG aandoen. Richting Veendam wordt gereden via het Damsterdiep.

[mappress mapid=”18″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *