NS-regiodirectrice Ineke van Gent vindt dat het stationsgebouw van het station in Groningen centraler in het stationsgebied moet komen te liggen dan nu het geval is.

Het monumentale stationsgebouw gaat sinds 2007 schuil achter het Stadsbalkon. Deze ondergrondse fietsenstalling is in de plaats van het ‘zwarte plein’ en stadsbusstation gekomen.

Er zijn plannen om het stationsgebied de komende jaren ingrijpend te veranderen. Daarbij zullen onder andere de stationswinkels worden verplaatst en de sporen weer worden doorgetrokken, zodat de treinen van Arriva na het station door kunnen rijden naar bijvoorbeeld Groningen Europapark.

Van Gent pleit vooral voor een duidelijk, veilig en mooi station. “We zitten momenteel nog volop in de ontwikkelingsfase. Maar we moeten er voor zorgen dat de looproutes duidelijk zijn, en dat de tunnel die we aan gaan leggen een gevoel van veiligheid geeft”, aldus de regiodirectrice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *