Qbuzz en het OV-bureau Groningen Drenthe zijn tevreden over het verloop van de eerste week van de nieuwe dienstregeling in stad en provincie Groningen. Dat laten zij desgevraagd aan RTV Noord weten.

Problemen waren er vooral op de lijnen 3, 4 en 12 waar vooral in de spits te weinig capaciteit in de bussen was. In het geval van de lijnen 3 en 4 heeft dit voornamelijk te maken met de inzet van korte in plaats van gelede bussen. Nog niet alle nieuwe gelede bussen voor deze lijnen zijn geleverd. Deze worden in de komende weken geleidelijk verwacht. Qbuzz gaat op een aantal lijnen in de spits meer bussen inzetten.

Er zijn ongeveer honderdvijftig klachten binnengekomen bij Qbuzz sinds de start van de nieuwe dienstregeling. Dat valt het bedrijf mee, omdat de dienstregeling voor het eerst sinds tweeëntwintig jaar zo fors is veranderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *