qlinkpaarsm2

De eerste twee nieuwe Q-link-bussen zijn maandag in Groningen de lijndienst op gegaan.

De nieuwe bussen zijn uiteindelijk vanaf de nieuwe dienstregeling, ingaande in december, bedoeld voor Q-link lijn 5 tussen Annen en Groningen en de nieuwe lijn 6 tussen Haren en Delfzijl. Tot die tijd worden ze op andere lijnen ingezet, de eerste ritten rijden op lijn 11.

Het nieuwe type Mercedes-Benz Citaro C2 G Metrostyle-bussen met lage vloer, airco en wifi zal worden ingezet door vervoerder Qbuzz, maar is verbonden aan de concessie. Dat betekent dat bij een verlenging van in de in 2019 aflopende busconcessie de bussen over gaan naar een eventuele nieuwe vervoerder. Opmerkelijk aan de bussen is dat op alle zijden van de bus het lijnnummer en de bestemming te zien zijn, ook achter en aan de linker zijkant.

De nieuwe bussen maken tot de nieuwe dienstregeling op diverse lijnen reclame voor de nieuwe Q-link lijn 6, dan Q-link lila.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *