Qbuzz houdt voorlopig zeker drie van haar 49 nieuwe bussen voor de Q-link-lijnen 3, 4 en 5 aan de kant. De elektrische bussen van de Franse fabrikant Heuliez kampen met laadproblemen, meldt RTV Noord.

Vorige maand werd ontdekt dat de drie bussen niet tot een volle accu kunnen opladen. Bij een lange laadbeurt in de nachten op de stalling komen de bussen maar tot zo’n 80 procent van hun capaciteit.

Dat is reden genoeg voor Qbuzz om de drie bussen van de weg te halen voor nader onderzoek. Dat gebeurt bij garagebedrijf Cornelis, dat het onderhoud voor het merk Heuliez verzorgt. Volgens Michel van der Mark heeft het geen gevolgen voor de andere bussen. “Ze kunnen alleen iets minder ver rijden, dat is het enige”, zegt hij tegen de regionale omroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *