Het is voor treinreizigers in Noord-Nederland even goed opletten de komende maand. Door verschillende werkzaamheden wordt de treindienstregeling met diverse aanpassingen uitgevoerd in mei.

In Hoogeveen wordt gewerkt aan de nieuwe spoorboog. Bij Onnen vinden gedurende tien dagen werkzaamheden aan het opstelterrein plaats.

Het zorgt ervoor dat er van 7 t/m 22 mei bussen rijden tussen Assen en Meppel, waarbij de bussen tussen 10 en 20 mei tussen Groningen en Meppel rijden. In de weekenden van 14 en 15 mei en 21 en 22 mei rijden er ook bussen Groningen en Veendam en Groningen en Weener.

Er vinden ook werkzaamheden op een andere plek plaats, namelijk in Winsum. Daarom rijden er tussen 24 en 29 mei bussen tussen Groningen en de Eemshaven. Ook vinden er in deze periode werkzaamheden aan het spoor in de stad plaats, waar de sporen 7 en 8 naar hun nieuwe plek worden verplaatst. Dan rijden er ook bussen van- en naar het Hoofdstation in Groningen.

Door de werkzaamheden is het verstandig om voor een treinreis de reis goed te plannen via een reisplanner. Er is mogelijk extra reistijd, dit kan verschillen per reis en traject.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *