Sinds het door de vervoerders verloren kort geding om de staking bij de bussen te voorkomen werd aangekondigd dat de kans groot zou zijn dat er geen bussen zouden rijden. Toch staan maandagochtend nog een flink aantal mensen bij de bushaltes te wachten op de bus die niet zal komen.

Op Twitter wordt duidelijk dat niet iedereen op de hoogte was, of dacht dat het zo’n vaart zou lopen. Gevolg is dat zij bij de soms winderige halte in guur weer staan te wachten op niets.

Veel verwarring ontstaat doordat de digitale borden bij de haltes de geplande ritten nog wel tonen. Dat komt doordat het technisch niet mogelijk is voor de vervoerders alle ritten te verwijderen. Qbuzz zegt op Twitter nog wel te hebben geprobeerd een mededeling op alle borden te plaatsen, maar dat dit door een storing niet is gelukt.

Reizigers reageren hun frustratie af op de vervoerders, waar de medewerkers van de webcare proberen de schade zoveel mogelijk te beperken.

Bij de treinen van Arriva is de verwarring nog groter. Het spoorpersoneel van Arriva en Keolis staakt ook, omdat ook in de CAO Multimodaal nog geen bevredigend resultaat is gekomen. Volgens veel reizigers was Arriva niet duidelijk genoeg in haar communicatie de afgelopen dagen.

Het is in ieder geval een tafereel wat stiekem ook nog wel medelijden opwekt.

De staking vindt vandaag en morgen plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *