Foto: Koen van Velsen architecten/Beauty & The Bit

Het hing al even in de lucht, nu is het definitief: de verbouwing van het Hoofdstation in Groningen gaat twee jaar langer duren. Dat is woensdag bekendgemaakt.

De vertraging komt door de mislukte treinvrije periode eerder dit jaar. Daarbij werd onverwacht op archeologische vondsten gestuit. Ook moest de aannemer meer werk verrichten aan kabels en leidingen. Het gevolg was dat een nieuwe treinvrije periode moest worden ingepland. Het duurt even voordat zo’n periode kan starten, omdat dit ver van tevoren moet worden gepland.

Het gaat om een treinvrije periode van 51 dagen, welke in 2025 pas zal worden ingepland. Er werd nog gemikt op volgend jaar, maar tevergeefs. De 51 dagen zijn nodig om de sporen aan de west- en oostzijde van het station aan elkaar te koppelen, zodat de regionale Arriva-treinen door kunnen gaan rijden, naar bijvoorbeeld het Europapark vanuit Leeuwarden. Voor de treinvrije periode zal worden gewerkt aan het reizigersplein en fietsenstalling onder het station, na de 51 dagen volgt het werk aan de nieuwe bustunnel en het busstation aan de Zaanstraat-kant van het station.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *