Foto: Koen van Velsen architecten/Beauty & The Bit

De verbouwing van het Hoofdstation in Groningen duurt een jaar langer dan gepland. Bij archeologische opgravingen zijn oude funderingen van voormalige gebouwen gevonden.

Binnen een aantal weken zijn de vondsten in kaart gebracht en weggehaald. Het ging onder meer om twee oude draaischijven voor locomotieven en de kade van een oude haven.

Dat het project nu een jaar vertraging oploopt komt doordat de aannemer nu niet meer om in de zomer van 2022 klaar te zijn voor de werkzaamheden die voor dat moment gepland stonden. Voor dat moment stond een treinvrije periode gepland, om de aannemer de ruimte te gunnen.

Het is niet makkelijk om een nieuwe periode te vinden, omdat die planning wordt beïnvloed door andere werkzaamheden op het spoor en schoolvakanties. Waarschijnlijk wordt de treinvrije periode verschoven naar de zomervakantie van 2023. De aannemer past haar planning hierop aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *