Wethouder Mariska Sloot wordt gewezen op de vondst. Foto: Gemeente Haren

Het zal nog enkele maanden langer duren voor het transferium bij Haren is uitgebreid. Archeologen hebben bijzondere resten van ongeveer 6000 jaar oud gevonden. Het gaat onder meer om aardewerk en vuursteen.

Om de vindplaats van de spullen te beschermen is besloten het transferium ongeveer een halve meter hoger aan te leggen dan in eerste instantie de bedoeling was. Dat zorgt ervoor dat het een aantal maanden langer gaat duren voor de uitbreiding klaar is.

Zodra het transferium uitgebreid is biedt het plaats aan negenhonderd auto’s. Tijdens de uitbreiding krijgt ook het bestaande transferium een opknapbeurt en komen er onder andere fietskluizen en extra invalidenparkeerplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *