Foto: Arriva

Het busvervoer rijdt al een tijdje met een aangepaste dienstregeling wegens de lockdown, nu volgen ook de regionale Arriva-treinen in Groningen en Friesland. De provincies Groningen en Friesland hebben de vervoerder toestemming gegeven om minder treinen te laten rijden.

Er werd nog altijd een volledige dienstregeling gereden, terwijl bij het busvervoer bijvoorbeeld nog zo’n dertig procent van het normale aantal reizigers wordt vervoerd. Die cijfers zijn voor de treindienst ongeveer gelijk.

Vanaf 22 februari krijgt Arriva toestemming om, zolang de lockdown duurt, op een aantal verbindingen met minder treinen te rijden. Dat heeft tot gevolg dat vanaf dan de spitssneltrein tussen Groningen en Winschoten en Groningen en Warffum en de avondritten tussen Groningen en Zuidhorn voorlopig komen te vervallen. Tussen Groningen en Leeuwarden rijden daarnaast alleen nog sneltreinen in de spitsuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *