De komende maanden is de treindienstregeling van Arriva in de provincie Groningen nog niet volledig op het oude peil. In oktober moeten alle treinen weer rijden, belooft de vervoerder. Op dit moment rijden er minder treinen in de spits tussen Warffum en Groningen en op zaterdag minder treinen tussen Leeuwarden en Groningen en Delfzijl en Groningen.

Arriva heeft een verbeterplan gestuurd naar de provincies Groningen en Friesland. Zij zijn opdrachtgever van het regionale treinvervoer in beide provincies en stelden de vervoerder begin vorige maand in gebreke. Arriva kreeg boetes in het vooruitzicht gesteld wanneer de dienstverlening niet verbetert.

Wanneer er na zaterdag geen vervangend vervoer is terwijl dat volgens de concessie wel moet, volgen er boetes. Datzelfde geldt voor situaties vanaf 1 juli waarbij bij treinvervangend busvervoer niet voldoende wordt gemeld wanneer de vervangende bus komt. Ook wordt dan beboet wanneer het gemak bij in- en uitchecken in die situaties onvoldoende is. Arriva is nog bezig met een analyse en zal dit op 1 juli mogelijk nog niet op orde hebben.

Groningen laat weten dat Arriva het wel beter doet op het gebied van betrouwbaarheid en voorspelbaarheid, het bieden van voldoende capaciteit in de trein en ongeplande rituitval. De provincies blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *