Op Goede Vrijdag vindt traditiegetrouw de Bloemetjesmarkt in de binnenstad van Groningen plaats. Vooral Duitsers weten hun weg naar Groningen ieder jaar goed te vinden. Voor alle extra bezoekers rijden er extra bussen.

Dit jaar zullen de bussen voor het eerst niet op de Grote Markt stoppen, nu de bussen sinds de zomer van vorig jaar over de Diepenring rijden. Dat betekent dat bezoekers voor de Bloemenjaarmarkt nu in- en uit kunnen stappen bij de Stadsschouwburg en op het Zuiderdiep.

De lijnen 3, 4 en 5 rijden extra vaak op de drukke trajecten, om precies te zijn tussen P+R Kardinge en Hoofdstation en P+R Meerstad en het Hoofdstation. Daarnaast rijdt lijn 22.

Dit jaar wordt deze buslijn uitbesteed aan Arriva Touring, dat een regelmatige dienst zal rijden tussen P+R Euroborg, de extra parkeerterreinen op industrieterrein Euvelgunne en de binnenstad. Het P+R-kaartje is geldig op deze lijn.

Er wordt mogelijk gestaakt onder de buschauffeurs op vrijdag 7 april. Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan rijden er waarschijnlijk minder bussen en is het ook niet zeker dat de Qbuzz-bussen zullen rijden, zowel reguliere ritten als de extra ritten. De ingehuurde diensten op lijn 22 rijden dan wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *