Arriva publiceert nieuwe treindienstregeling Groningen en Friesland/ 1 minuut leestijd

Het interieur van een GTW-trein. Foto: Arriva

Arriva gaat vanaf 13 december in de nieuwe concessie voor het regionale spoor in Groningen en Friesland (de Noordelijke Nevenlijnen) rijden. Daar horen met ingang van dezelfde datum enkele wijzigingen in de dienstregeling bij.

Eén van de wijzigingen is het schrappen van de spitstrein tussen Groningen en Zuidhorn. Voortaan stopt er één sneltrein per uur in Zuidhorn, maandag tot en met zaterdag tot 20:00 uur. ‘s Avonds tussen 20:00 en 23:00 uur rijdt er juist weer een pendeltrein tussen Groningen en Zuidhorn. Op het gehele traject tussen Groningen en Leeuwarden rijden voortaan twee sneltreinen per uur. De sneltrein die niet in Zuidhorn stopt, stopt in zowel Veenwouden als Buitenpost, de andere naast in Zuidhorn alleen in Veenwouden.

Tussen Groningen en Winschoten gaat de sneltrein van start. Deze rijden in de brede spits, ‘s ochtends van 6:00 tot 9:00 uur en ‘s middags van 14:30 tot 19:00 uur. Deze treinen stoppen onderweg alleen op de stations Groningen Europapark en Scheemda. Hiervoor is het station van Scheemda aangepast en wordt het station Sappemeer Oost gesloten. Het is het enige station in Nederland dat dit jaar wordt opgeheven. De eerste ochtendrit van de sneltrein naar Winschoten rijdt daarna door naar Bad Nieuweschans.

Andere kleinere wijzigingen zijn dat de eerste trein van Winschoten naar Groningen voortaan om 5:40 uur al vertrekt en alle treinen tot 20:00 uur ‘s avonds van Roodeschool door zullen rijden naar de Eemshaven. Ook zullen de laatste treinen naar Veendam, Winschoten en Leeuwarden later vertrekken vanuit Groningen.

Eén reactie op “Arriva publiceert nieuwe treindienstregeling Groningen en Friesland/ 1 minuut leestijd

  1. “Veenwouden” zei me niks en moest ik even Googlen. Die plaats/station heet dus gewoon Feanwâlden. Vreemd en onhandig dat jullie dat in een artikel gaan lopen “vertalen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *