qlinkpaarsm2

De nieuwe busdienstregeling voor het komende jaar is definitief bekend. Qbuzz heeft de dienstregeling gepubliceerd via de reisplanner op haar website.

Veel wijzigingen waren al bekend, zoals de komst van de nieuwe Q-link-lijn 6 tussen Delfzijl en P+R Haren, via Groningen. Deze lijn vervangt lijn 140 en gaat samen met lijn 5 een frequente dienst tussen het UMCG en P+R Haren verzorgen.

Nog niet bekend was de komst van de lijnen 25 en 26. Deze directe lijnen rijden tijdens de spits vanaf P+R Haren naar respectievelijk de Gasunie en de Zernike Campus, en terug. Deze lijnen moeten personeel en studenten lokken de auto te parkeren op het transferium in Haren. Lijn 25 rijdt via het Martini Ziekenhuis naar de Gasunie, waardoor er een rechtstreekse verbinding tussen het ziekenhuis en P+R Haren ontstaat.

Verdere wijzigingen zijn er bijvoorbeeld in het zuiden van de stad Groningen, waar de buslijnen overdag via het Overwinningsplein in plaats van de Laan Corpus den Hoorn gaan rijden om de drukte van sluipverkeer tussen de A7 en A28 te ontlopen. Dit besluit kwam op veel kritiek van het OV-consumentenplatform te staan. In Zuidoost-Groningen en de omgeving van Emmen veranderen routkoppelingen en lijnnummers.

Alle wijzigingen zijn na te lezen via de pagina ‘Dienstregeling 2017 Bus’ op deze website, de tijden zijn te raadplegen via www.qbuzz.nl/gd. Op 11 december gaat de dienstregeling in.

4 gedachte over “Qbuzz publiceert nieuwe dienstregeling”
  1. Ik meen mij te herinneren dat de nieuwe dienstregeling rond 14 december ingaat. 11 of 18 december lijken mij dan meest logische data. Ik kan het echter niet echt terugvinden en het staat ook niet in het artikel…

    1. Er blijven gewoon ritten van -straks- lijn 9 rijden naar de Zuiderflat. Wel rijdt een deel van de bussen dus straks over het Overwinningsplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *