Hoogwaardig busvervoer is vooralsnog de beste methode om de Zernike Campus in Groningen te ontsluiten. Dat is de uitkomst van een onderzoek naar de OV-bereikbaarheid van de campus, uitgevoerd door bureau Movares.

Movares heeft in januari een tweede onderzoek afgerond naar het openbaar vervoer naar de campus, op verzoek van gemeente en provincie. Het Rijk heeft daarnaast in haar toekomstbeeld voor het openbaar vervoer in 2040 een verbeterde OV-bereikbaarheid van Zernike specifiek genoemd, omdat deze vooral op drukke momenten onder druk staat.

In het onderzoek trekt Movares de conclusie dat het het beste is om door te gaan met de stapsgewijze doorontwikkeling van de huidige busverbindingen. Een trein naar Zernike lijkt weinig voordelen op te leveren. In de conclusie van het onderzoek is wel de aanbeveling opgenomen om rekening te houden met de uiteindelijke vertramming van de Q-link-lijnen, waarbij het mogelijk is dat het niet de bus naar Zernike, maar een andere lijn is die hier qua reizigersaantallen als eerste voor in aanmerking komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *