Radiozender NPO 3FM is met haar ochtendshow op zoek naar de beste bushalte van Nederland. In de uitzending van maandagochtend werd bekendgemaakt welke drie bushaltes genomineerd zijn. Twee van de haltes staan in Groningen of Drenthe.

Eén van de genomineerden is een bushalte waar Marcel Elzerman van Leefbaar Tynaarlo zich heeft ingezet: een halte aan de Noordenveldseweg bij Donderen. In het verleden stopte streeklijn 86 vlakbij deze locatie. Nu rijdt lijn 109 langs Donderen, maar een halte is er niet. Totdat Elzerman zich er politiek mee bemoeide: er ligt een positief advies en het wachten is op de aanleg van deze halte.

In de provincie Groningen is de halte Moeke’s Hoes in Westeremden genomineerd, een halte van Buurtbuslijn 562. De halte werd bij 3FM aangedragen door Yvonne, die dochter is van degene waarnaar de halte is vernoemd. De locatie stelt niet veel voor met twee stoeptegels en een bushaltepaal, maar het verhaal is des te meer bijzonder: de halte kreeg haar naam na een verplaatsing. Bij werkzaamheden voor de halte wisten de werklui ter plaatse niet welke naam ze hem moesten geven. Het was de zwager van Yvonne die zei “ik heb ook geen idee, dit is gewoon Moeke’s Hoes”, op zijn Gronings.

Beide haltes nemen in de verkiezing op tegen de halte Wolput in het Brabantse Vlijmen. NPO 3FM roept haar luisteraars nu op te stemmen om hun favoriete bushalte.

Een gedachte over “3FM-verkiezing voor beste bushalte levert twee genomineerden in GD-gebied op”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *