Van 18 t/m 24 december laten 3FM-dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt zich voor het Rode Kruis opsluiten in een Glazen Huis, om geld in te zamelen voor malaria. Het is allemaal onderdeel van 3FM Serious Request.

Jaarlijks trekt dit evenement vele bezoekers naar de stad die als gastheer optreedt, dit jaar Groningen. Organiserende radiozender 3FM adviseert bezoekers met het openbaar vervoer naar de Grote Markt, waar het Glazen Huis staat, te komen.

Vanuit het binnenland kun je met de trein naar station Zwolle reizen. Vanaf hier neem je de stoptrein of Intercity naar Groningen (zie www.ns.nl voor de dienstregeling). Aangekomen op het station in Groningen ga je kun je ervoor kiezen om lopend op met de bus naar de Grote Markt te gaan. Vanaf het station is het via de Herebrug en Herestraat zo’n tien minuten lopen naar de Grote Markt. Met de bus kun je vanaf perron B reizen met lijn 22 (P+R Citybus richting Euroborg/P3). Een enkele reis in deze lijn kost 1,50 euro per persoon. Je kunt er ook voor kiezen een Citybuskaartje te kopen, deze kost drie euro en geeft recht op heen- en terugreis met maximaal vijf personen. Om op het Centraal Station terug te komen, kun je lijn 22 richting P+R Haren/A28 nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *