Qbuzz twijfelt of de CoronaMelder-app die vorige week landelijk in gebruik werd genomen goed werkt in situaties waarin haar chauffeurs verkeren. Daarom raadt de vervoerder in een intern bericht haar chauffeurs af de bluetooth van hun telefoon tijdens het rijden in de bus aan te laten staan.

Regionale omroep RTV Noord meldt dat zaterdagochtend. Volgens Noord schrijft Qbuzz dat de CoronaMelder niet de precieze afstand kan meten tussen de gebruikers van de app. “De app kan ook geen afgesloten cabines, tussenwandjes, kuchschermen, achter instappen en afscherming van voorste stoelen, het verplicht dragen van mondkapje of andere vormen van afscherming herkennen. Kortom, de app houdt geen rekening met de werkomstandigheden van OV-medewerkers. De app is daarom voor medewerkers in het OV geen waterdichte methode om het besmettingsrisico op corona in te schatten”, aldus Qbuzz.

In een reactie aan RTV Noord geeft de vervoerder aan dat chauffeurs zelf mogen kiezen of zij de app wel of niet installeren. Mocht er dan toch een melding via de app komen, dan betekent dat niet automatisch dat de betreffende werknemer tien dagen thuis moet blijven. ” Zonder klachten kun je gewoon werken in de afgeschermde omgeving die Qbuzz biedt”, schrijft de vervoer in de interne brief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *