Het openbaar vervoer in Nederland wordt toch niet alleen bedoeld voor noodzakelijke reizen. Het kabinet kondigde tijdens de coronapersconferentie dinsdagavond bij monde van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geen nieuwe maatregelen voor het OV af.

RTL Nieuws meldde maandag op basis van Haagse bronnen dat het kabinet overwoog het OV terug te brengen naar 25 procent van de capaciteit en alleen noodzakelijke reizen nog toe te staan.

Het is niet bekend waarom het kabinet heeft besloten het OV toch ongewijzigd door te laten rijden. Wel is het zo dat de scholen en onderwijsinstellingen ongewijzigd openblijven. Scholieren en studenten blijven daardoor in veel gevallen afhankelijk van het OV.

Wat de OV-bedrijven eventueel gaan doen de komende weken hangt af van hun beleid. Mogelijk worden noodzakelijke ingrepen gepleegd op bepaalde buslijnen en routes. Qbuzz kiest er in Groningen en Drenthe bijvoorbeeld voor te rijden volgens een coronadienstregeling en bij te sturen waar nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *