De NS adviseert haar reizigers woensdag niet op reis te gaan in Groningen, Friesland, Drenthe en delen van Overijssel en Flevoland. Door de geplande estafettestaking zullen er vrijwel geen treinen rijden, verwacht de vervoerder.

De prioriteit ligt woensdag voor de NS bij Groningen en Leeuwarden. De treinen die wel rijden, zullen zoveel mogelijk van en naar deze steden rijden. Het is moeilijk te zeggen wanneer deze zullen rijden en hoeveel treinen dit zullen zijn.

Er worden daarnaast ook geen vervangende bussen ingezet, omdat dit volgens de NS niet mogelijk is. Daarom komt de NS met het advies niet te reizen of de reis uit te stellen. Mocht reizen echt noodzakelijk zijn, dan is het verstandig om kort voor vertrek de reisplanner te gebruiken om te zien of de betreffende trein rijdt.

Dinsdag in de loop van de avond zal deze planner aangepast zijn. Arriva-treinen zullen daar wel gewoon in te vinden zijn, want het personeel van Arriva gaat niet staken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *