Spoorbeheerder ProRail adviseert reizigers die niet persé vanmiddag met de trein hoeven, thuis te blijven.

Arriva en de NS hebben nog wel treinen rijden, maar zeer onregelmatig. Zo heeft Arriva moeite om de door haarzelf ingeroepen ‘uursdienst’ uit te voeren en rijden de NS-treinen op de lijn Groningen – Zwolle heel enkel. Zo zijn er diverse Intercity’s naar Den Haag al uitgevallen. Doorrijders met de Arriva-treinen richting het Friese Harlingen hebben weinig geluk, de trein tussen Stavoren en Harlingen rijden zelfs helemaal niet doordat de wissels op dat traject zijn bevroren.

ProRail heeft veertig reparatieploegen in het hele land klaarstaan voor het geval er meer schade ontstaat aan sporen door het slechte weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *