‘Het wordt op Koningsdag waarschijnlijk druk bij de kaartjesautomaten op het station. Koop vooraf een e-ticket of laad je OV-chipkaart op met voldoende saldo.’ Dat advies geeft de NS aan treinreizigers op Koningsnacht- en dag.

Er wordt een flink aantal extra reizigers verwacht. Voor de veiligheid gelden er extra regels. In de trein en op het station is het van donderdagavond 19:00 uur tot zaterdagochtend 7:00 uur niet toegestaan alcohol in bezit te hebben. De shops op de stations verkopen in die periode ook geen alcoholische dranken.

Om mensen te stimuleren vooraf een kaartje voor de trein te kopen, is het Oranjeretour in het leven geroepen. Dat retour geeft recht op een reis in de 1ste- of 2e klasse met twintig procent korting en is geldig vanaf elk Nederlands treinstation. Het ticket geldt alleen op 27 april en is uitsluitend online te koop tot en met Koningsdag 14:00 uur ‘s middags via www.ns.nl/oranjeretour of de Reisplanner Xtra-app. Actie- of kortingstickets (zoals dagkaarten van Etos of Blokker) zijn op Koningsdag niet geldig.

Voor bezitters van het studentenreisproduct voor doordeweeks geldt op Koningsdag geen vrij reizen. Het weekendproduct is wel geldig. Studenten met het product voor doordeweeks kunnen reizen op saldo, zoals altijd tegen 40 procent korting.

Tenslotte zijn uit veiligheidsoverwegingen de bagagekluisjes op diverse station, waaronder Groningen, gesloten van donderdagavond 19:00 uur tot en met zaterdagochtend 7:00 uur.

Er wordt op en rond het spoor veel extra personeel ingezet. Zo zijn er in het hele land 95 extra machinisten, 300 extra conducteurs en 110 extra treinschoonmakers (al dan niet meereizend) actief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *