De NS gaat haar dienstregeling voor het nieuwe jaar behoorlijk uitkleden. Er wordt vooral gesneden op rustige momenten vanwege een structureel personeelstekort.

Voor Groningen en Drenthe heeft dat weinig gevolgen. De speciale Sprintertreinen tussen Groningen en Assen rijden straks niet meer, waardoor er twee ritten per uur overblijven (tussen Groningen en Zwolle, via Assen, naast de Intercity’s). In de rest van het land wordt gesneden in het aantal treinen, ook op Intercity’s, maar dat zal in Groningen en Drenthe niet het geval zijn. In de basis rijden er straks tot vier Intercity’s per uur, afhankelijk van het traject. Nu zijn dit er soms nog zes.

Sommige maatregelen worden naar voren geschoven en gaan op 5 september al in. Daarnaast start de zogeheten avonddienstregeling voortaan al om 20:00 uur.

Een gedachte over “NS versobert nieuwe dienstregeling flink”
  1. Ze maken alles kapot ooit was het ov rendabel maar tegenwoordig kost het veel en veel geld ze bezuinigen zoveel weg dat de gewone man vrouw bijna geen bus meer kan nemen en dat komt allemaal door de openbare aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *