De korte Sprinterritten tussen Groningen en Assen rijden vanaf maandag voorlopig niet. De NS schrapt een aantal forensenverbindingen in het hele land om het verwachte aantal ziekmeldingen van de komende tijd op te vangen.

In heel Nederland gaat om ongeveer drie procent van alle treinen, ook op nog acht andere forensenverbindingen. Het aantal reizigers bij NS laat momenteel een dalende trend zien en wil met de aanpassingen een betrouwbare dienstregeling blijven bieden voor de reizigers die afhankelijk zijn van de trein.

Voor de verbinding tussen Groningen en Assen betekent het dat er vier treinen per uur blijven rijden. Dat zijn twee Sprinterritten en twee Intercityritten die tussen Groningen en Assen niet stoppen. Er is voorlopig nog geen sprake van een coronadienstregeling zoals eerder dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *