De Buurtbussen in Groningen en Drenthe blijven in ieder geval tot 1 juni nog stilstaan. Publiek Vervoer heeft dat samen met de diverse buurtbusverenigingen in onze provincies besloten.

De dienst ligt al sinds half maart stil door het Coronavirus. In de achtpersoonsbusjes kan de afstandsregel van anderhalve meter niet worden gewaarborgd. De bussen worden daarbij bestuurd door vrijwilligers die vaak wat ouder zijn. Zij lopen een groter risico om besmet te raken met Corona.

Naast de Buurtbus geldt de maatregel ook voor de stadsbussen van Hoogezand-Sappemeer en Veendam. Na de persconferentie van het kabinet op 28 april kijken de partijen verder naar een mogelijke herstart van de dienstregeling na 1 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *