Ook deze maand houdt Publiek Vervoer Groningen-Drenthe de buurtbussen in beide provincies en de stadsdiensten in Hoogezand, Veendam en Delfzijl nog aan de kant. Publiek Vervoer wil geen risico’s nemen met de veelal oudere vrijwilligers die op de busjes rijden.

Buurtbussen zijn 8-persoonsbusjes waarin het moeilijk afstand houden is. Daarom werd de dienst in maart gestaakt. Tot op heden staan de bussen stil, maar daar lijkt verandering in te komen. Er wordt momenteel namelijk een Buurtbusprotocol opgesteld, waarmee het veilig reizen in de bus gewaarborgd moet worden.

De bussen zullen in ieder geval voor 1 september nog niet gaan rijden. Publiek Vervoer streeft ernaar na bekendmaking van het Buurtbusprotocol de dienst zo snel mogelijk te hervatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *