Foto: Henri Borgman

De kiosk op het busstation in de voormalige Jonkerloods in Veendam is nog maar drie weken geleden overgenomen door nieuwe eigenaren. Zij werden in de nacht van woensdag op donderdag slachtoffer van een inbraak.

Buschauffeurs troffen donderdagochtend de chaos in de kiosk aan. Ook hun schaftruimte in een ander deel van het gebouwtje was flink overhoop gehaald. Daar werd een televisie ontvreemd. In de kiosk hebben de inbrekers in ieder geval meerdere blikjes frisdank buitgemaakt. De vrieskist stond ook open, maar het is niet bekend of er ook ijs is gesloten, meldt RTV Noord.

In de kiosk werd ook een bloedspoor aangetroffen. De politie doet in de kiosk sporenonderzoek. De kiosk is ondanks de inbraak wel gewoon open.

Qbuzz deed tot eind vorig jaar zelf de exploitatie van het gebouwtje, toen als Servicepunt. Eerdere inbraken en vandalisme waren toen deel van de redenen om hiermee te stoppen. De eerste dag na de sluiting destijds werd er voor het laatst vandalisme aan het gebouwtje gepleegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *