DSC_2594

Het busstation van Groningen gaat definitief volledig verhuizen naar de zuidkant van de sporen.

Daarmee komen de bussen naast de treinperrons te staan, wat een snelle overstap tussen trein en bus mogelijk maakt. Het nieuwe busstation komt daarnaast vlak langs de busbaan tussen het station en P+R Hoogkerk te liggen.

De bussen zullen achter elkaar gaan stoppen, op een zogeheten eilandbusstation, vergelijkbaar met het OV-knooppunt bij Gieten. Bussen verlaten het station vervolgens via de busbaan richting Hoogkerk, het Emmaviaduct of een nieuwe bustunnel richting de Herebrug, onder de sporen door.

Omdat het plan ingrijpende gevolgen heeft voor de bewoners van de Rivierenbuurt, wordt er op 16 november een informatiebijeenkomst georganiseerd in De Puddingfabriek.

Het station moet in 2021 in gebruik worden genomen.

[mappress mapid=”103″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *