arrivatrein

De Provincie Groningen, Provincie Fryslan en de LNVG Niedersachsen hebben de eisen voor de treindiensten in het Noorden vanaf eind 2021 bekendgemaakt.

In het aanbestedingsontwerp staat te lezen wat er van vervoerders die op de zogeheten Noordelijke Nevenlijnen de reizigersdienst willen rijden wordt verwacht.

In het nieuwe ontwerp wordt rekening gehouden met nieuwe ontwikkelingen, meer drukte in de treinen en eventuele uitbreiding van het spoor naar bijvoorbeeld Bremen en Stadskanaal – Emmen. Ook zullen, vanwege het project Groningen Spoorzone, op termijn treindiensten aan elkaar gekoppeld worden, waarbij zij na het Hoofdstation door gaan rijden op een andere treindienst. Inschrijvende vervoerders moeten hier rekening mee houden.

Komende zomer wordt bekendgemaakt welke vervoerder het treinvervoer van 2021 tot en met 2035 mag gaan uitvoeren. Dat is zo vroeg, omdat een eventuele nieuwe vervoerder dan de tijd heeft nieuwe treinen aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *