Foto: Provincie Groningen
Foto: Provincie Groningen

De zelfrijdende busjes die de afgelopen maanden in Appelscha reden, maken een tournee door Groningen en Drenthe.

De komende twee zaterdagen is één van de busjes te zien in beide provincies. Zaterdag 5 november rijdt het busje proefritten door het centrum van Emmen, een week later wordt het busje ingezet bij festival Let’s Gro, bij de activiteiten rondom 5G-telecommunicatie in Loppersum.

De proef van de drie Noordelijke provincies werd de afgelopen tijd uitgevoerd in het Friese dorp, waar de busjes wat overlast veroorzaakten op het fietspad. Uiteindelijk moet er zelfrijdend vervoer komen naar onder meer de Vestiging Bourtange en het nieuwe Ommelander Ziekenhuis in Scheemda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *