Foto: Provincie Groningen

De proef met autonoom vervoer in het Noorden gaat verder. Maandag start de dienst met een zelfrijdend busje naar het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda.

Het busje gaat vanaf de bushalte aan de Molenstraat naar het nieuwe ziekenhuis rijden. De afstand tussen bushalte en ziekenhuis is 1,5 kilometer. Het busje moet, bij wijze van proef, deze afstand beter overbrugbaar maken voor mensen die slecht ter been zijn.

Het busje rijdt tijdens de eerste fase van de proef gratis. In een tweede fase van de proef is er overigens ook de mogelijkheid om door te rijden naar het treinstation in Scheemda. Onder meer vervoerder Arriva en de Provincie Groningen werken mee aan deze proef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *