Het Stationsplein en busstation in Delfzijl krijgen een make-over. De omgeving moet parkachtig worden.

Via een meervoudige onderhandse aanbesteding is aannemer Hoornstra uit Nieuw-Buinen uit de bus gekomen als de partij die de operatie uit mag gaan voeren.

De verbouwing van het station begint na de bouwvakvakantie. In de maanden daarna wordt het busstation naar de oostzijde van het stationsgebouw verplaatst, waar nu nog taxi’s en auto’s kunnen parkeren. Zij verhuizen juist naar de westzijde. Het wordt dan mogelijk om direct vanaf bus- naar treinperrons te lopen. Voor de bussen wordt een stop op het station sneller; zij kunnen straks direct vanaf de Stationsweg het perron oprijden. Daarbij wordt het station een stuk groener. De kruising tussen de Stationsweg en Damsterlaan wordt een rotonde.

Vanwege de werkzaamheden wordt het busstation na de vakantie tijdelijk verplaatst naar de kruising tussen de Stationsweg en Damsterlaan.

[mappress mapid=”162″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *