Op de Zernike Campus in Groningen wordt op dit moment aan een verbetering van de Zernikelaan gewerkt. Onderdeel van dit project is een nieuw busstation Zernike Noord.

Op het nieuwe station komt ruimte voor de elektrische bussen om bij te laden. Nu moeten buschauffeurs voor een laadbeurt nog uitwijken naar P+R Reitdiep. Er komen zes perrons, net als op het oude busstation.

Om het ontwerp in de praktijk te testen werd twee weken geleden de beoogde indeling door aannemer Oosterhof Holman met pionnen en rijplaten gesimuleerd. Vijf bustypes, waaronder de Capacity-bus van lijn 15 en Qliner-bus werden gebruikt voor de test. De nieuwe indeling bleek goed te werken, er hoefde alleen een bocht met 30 centimeter worden verruimd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *