Foto: Holthausen

Het vervoer met grote bussen door de binnenstad zal worden vervangen door een klein pendelbusje van zo’n vijf meter met lage emissie. Woensdag stond er een demobusje (foto) op waterstof voor het Stadhuis op de Grote Markt.

Uiteindelijk moet de keuze nog worden gemaakt tussen waterstof of elektrisch rijden, in het verlengde van de proef die is gestart met onder meer de Airportlink. Het eerste busje moet vanaf september gaan rijden tussen het nieuwe Busstation Binnenstad West en voorlopig het Zuiderdiep. Dat nieuwe busstation komt bij de Westerhaven, waar momenteel gestart wordt met de aanleg hiervan.

De gemeente Groningen wil houders van een WMO- of Stadjerspas gratis gebruik laten maken van het busje. Andere reizigers kunnen tegen een kleine vergoeding meereizen. Op termijn gaat het busje naar de Grote Markt rijden, als de bussen daar verdwijnen. Dan komt er ook een busje tussen de Diepenring en de Grote Markt. De busjes gaan alleen rijden tijdens de openingstijden van de winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *