Foto: Twitter/Provincie Drenthe

Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma heeft dinsdagmiddag de nieuwe bushalte bij Visio De Brink in Vries in gebruik genomen. Dit deed zij samen met de slechtziende Visio-receptionist Gijs Hulscher.

De bushalte ligt langs de weg, maar direct voor het terrein van Visio. Daardoor hoeven de veelal slechtziende en blinde cliënten van de instelling niet de drukke Groningerstraat over te steken als zij met de bus uit Assen komen of richting Groningen willen.

De bus rijdt nu een lusje rond de nieuwe halte, die een speciale abri heeft gekregen. Deze is voorzien van metalen platen met braille-opschriften en houten bankjes. Daarnaast is er extra aandacht aan de toegankelijkheid besteed.

Klijnsma kwam samen met een aantal beleidsbepalers waaronder burgemeester Marcel Thijsen met een nieuwe elektrische bus aan vanaf het gemeentehuis van Tynaarlo.

De halte wordt komende zondag, bij de start van de nieuwe dienstregeling voor het eerst bediend door lijn 50. De bus richting Assen blijft stoppen aan de Groningerstraat zelf, maar wel aan hetzelfde pleintje.

Een filmpje rond de opening. Bron: Jorne Bonte/OV-bureau Groningen Drenthe

[mappress mapid=”182]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *