De gemeente Groningen gaat van 14 t/m 25 november aan de slag met de verkeerssituatie aan de Van Swietenlaan bij de Paterswoldseweg. De weg wordt aangepast om de veiligheid voor passerende fietsers te vergroten.

Door deze werkzaamheden kunnen buslijnen 9 en 10 niet op de normale manier van en naar het Martini Ziekenhuis rijden. Om het ziekenhuis toch ook met deze lijnen bereikbaar te houden wordt er tijdelijk een aangepaste route gereden, waarbij beide buslijnen bij het ziekenhuis ‘tegen de richting in rijden’.

De bus rijdt in beide richtingen een lusje via de busbaan, de Van Swietenlaan en Laan Corpus den Hoorn. Richting het Hoofdstation stopt de bus dus tegenover het Van Swietenplein en richting Eelde en het Hoornsemeer dus aan de ziekenhuiszijde van de busbaan.

Daarnaast wordt de halte Schweitzerlaan vervangen door een tijdelijke halte bij de rotonde bij de Paterswoldseweg. Hiervoor worden de locaties van eerder gebruikte bushaltes gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *