Bussen rijden weer via Martini Ziekenhuis/ 1 minuut leestijd

Sinds vrijdag stoppen de stadsbussen van Qbuzz weer in beide richtingen bij de hoofdingang van het Martini Ziekenhuis.

Eind juni maakte de vervoerder bekend vanwege de moeilijke voorrangssituatie op de kruising van de busbaan van het ziekenhuis en de Van Swietenlaan de bussen om te laten rijden totdat er een oplossing gevonden werd. Passagiers voor het ziekenhuis moesten hierdoor ongeveer vierhonderd meter lopen om vanaf de bushalte het ziekenhuis te bereiken.

Een oplossing is nu gevonden in het bedenken van een alternatieve route. De lijnen 2, 5 en 6 rijden voortaan via de Laan Corpus den Hoorn, Van Swietenlaan en vervolgens via de busbaan en Paterswoldseweg. Doordat de bussen nu de busbaan vanaf de andere zijde naderen kost het minder moeite om de weg over te steken. Gevolg van de wijziging is dat de stadsbussen in beide richtingen bij dezelfde bushalte langs de busbaan stoppen, aan de zijde van het ziekenhuis.

De bushaltes Van Swietenlaan/Parkeergarage en Schweitzerlaan zijn komen te vervallen. De lijnen 2, 5 en 6 stoppen vanaf het station voortaan aan de Laan Corpus den Hoorn op de oude halteplaats naast het kerkgebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *