Foto: Google Streetview

Rond het Martini Ziekenhuis in Groningen komen vanaf 3 januari twee haltes te vervallen. Het gaat om haltes aan de Van Swietenlaan die op korte loopafstand van elkaar liggen, soms maar iets meer dan honderd meter.

Het OV-bureau wilde van twee van de vier haltes rond het ziekenhuis af vanwege de korte afstanden. Nader onderzoek moest uitwijzen welke haltes het beste konden verdwijnen.

Er is voor gekozen om de haltes Van Swietenlaan, bij de parkeergarage van het ziekenhuis en Rotonde Martini Ziekenhuis bij de Paterswoldseweg te schrappen.

De halte Schweitzerlaan wordt hernoemd naar Martini Ziekenhuis Zuid. Met de ingreep blijven de haltes die het dichtstbij de ingangen van het ziekenhuis liggen in gebruik.

2 gedachte over “Men is eruit: haltes Van Swietenlaan en Rotonde Martini Ziekenhuis verdwijnen”
  1. Het is niet duidelijk dat de halte bij de parkeergelegenheid weg is omdat de tijden er hangen. Ik stond er dus voir niets en de chauffeuse reed mij voorbij. Ik rende nasr de hoifdingang achter de bus aan naar de volgende halte , maar ze stopte niet eens. Had 10 sec gekost. Schandalig. Dit hoort niet. Graag verbetering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *