Lijn 9 in de stad-Groninger wijk Paddepoel-Noord gaat op verzoek van bewoners richting de Zernike Campus vanaf 4 mei weer via de Plutolaan rijden. Omwonenden hebben hierover een brief gehad.

De bewoners van de buurt waren niet tevreden met de huidige route door de Uranusstraat, omdat deze midden door een 30-kilometerzone voert. In overleg met het OV-bureau werd gezocht naar een alternatieve oplossing.

Uiteindelijk is ervoor gekozen om via de oude route van lijn 5 naar het Zernike te rijden. De rondje via de Planetenlaan en Avondsterlaan zal weer in beide richtingen bediend worden, waarbij er zowel richting Zernike als richting het Hoofdstation in dezelfde richting door Paddepoel-Noord wordt gereden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *