De NS stopt vanaf 2021 met het geven van 40 procent korting tijdens de middagspits. Volgens de vervoerder stijgt op die manier de kans op een zitplaats.

Het besluit maakt onderdeel uit van een herstructurering van de abonnementsvormen. Alle abonnementen krijgen NS Flex en het totaal aantal abonnementen wordt teruggebracht van 22 naar 11.

Dit betekent dat de abonnementen Altijd Vrij, Traject Vrij, Weekend Vrij, Dal Vrij en Altijd Voordeel standaard NS Flex krijgen. Daarmee worden deze abonnementen maandelijks opzegbaar en aanpasbaar.

Het laatste abonnement dat 40 procent korting in de middagspits biedt is het Voordeelurenabonnement, dat sinds 2011 niet meer aan nieuwe klanten wordt verkocht. Het abonnement blijft bestaan zonder middagspitskorting en wordt 7 euro goedkoper.

“NS wil reizen met het OV makkelijk maken, zonder borg en zonder opladen van de OV-chipkaart. We hebben goed geluisterd naar reizigers en naar de adviezen van consumentenorganisaties om onze abonnementen simpeler te maken. Met deze update bieden we reizigers meer gemak en flexibiliteit en zijn we bovendien voorbereid op toekomstige manieren van betalen in het OV”, zegt Tjalling Smit van de Raad van Bestuur van de NS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *