De Werkgroep Noorderstation wil weten hoe en waarom het OV-bureau ooit heeft besloten de naam Station Noord op de Groningse lijnbussen te hanteren. Daarom heeft de werkgroep een WOO-verzoek (tot mei een WOB-verzoek geheten) ingediend bij het bestuur van het OV-bureau.

De werkgroep ziet de naam Noorderstation graag terugkeren en heeft hier in het verleden bijvoorbeeld al een verzoek voor ingediend bij de NS. Daarop is uiteindelijk niet concreet ingegaan.

Nu probeert de werkgroep de naam terug te krijgen op de bus. Volgens de groep een logische naam, omdat deze onder Stadjers in de volksmond het meest wordt gebruikt. Naast de gevraagde informatie over het Noorderstation wil de werkgroep ook weten hoe de verandering van Groningen CS terug naar Hoofdstation een aantal jaren geleden tot stand is gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *