De gemeente Groningen gaat voorlopig geen verzoek bij de NS en ProRail indienen om de naam van treinstation Groningen Noord officieel te wijzigen in Groningen Noorderstation. De gemeente wil de wijziging wel aanvragen, maar vindt de kosten te duur.

Het wijzigen van de officiële naam kost tussen de anderhalf en twee ton. Dat komt doordat borden en tekeningen moeten worden aangepast en systemen moeten worden omgeprogrammeerd. Ook zal de wijziging worden meegenomen in de bronbestanden en tekeningen die hulpdiensten gebruiken.

Wethouder Paul de Rook hoopt het benodigde geldbedrag op te kunnen halen door middel van crowdfunding, maar dat moet hij nog onderzoeken. Hij wil dit samen met de buurtvereniging van de Noorderplantsoenbuurt gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *