De invoering van de OV-chipkaart in Groningen en Drenthe blijkt te duur voor het OV-bureau. Dat zegt dagelijks voorzitter Marc Jager van het OV-bureau.

Hij zegt demissionair minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat een zogenaamde winstwaarschuwing te hebben gestuurd. “We komen er geld voor tekort. Het mag geen consequenties hebben voor de dienstregeling, we zoeken elders in de begroting naar oplossingen in overleg met Qbuzz en de overige vervoerders”, zo verklaart Jager de situatie tegen het Dagblad van het Noorden.

Ondanks de financiële problemen, mag het OV-bureau de tarieven voor het openbaar vervoer niet verhogen. Het OV-bureau weet nog niet waar ze het geld vandaan moeten gaan halen. De kosten van de chipkaart zijn hoger en de opbrengsten lager, waardoor het OV-bureau er hoe dan ook financiële schade van op zal gaan lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *