Het dagelijks bestuur van het OV-bureau Groningen Drenthe heeft de besloten de invoering van de OV-chipkaart in de bussen in beide provincies uit te stellen tot nader orde.

Vervoerder Qbuzz heeft problemen met de inbouw van de chipkaartapparatuur. Daardoor kan het systeem dit jaar niet meer werkend opgeleverd worden. "Wij zullen de OV-chipkaart pas aanzetten als de apparatuur volledig werkend is ingebouwd in de gehele vloot van Qbuzz", aldus OV-bureau-voorzitter Marc Jager. "Wij zullen de druk op Qbuzz maximaal houden om dit zo spoedig mogelijk te realiseren, maar geven geen nieuwe invoeringsdatum af. In het contract dat bij met Qbuzz hebben afgesloten is een boeteclausule opgenomen voor elke maand vertraging. Deze is reeds in werking getreden en zullen wij ook handhaven."

Op 23 december zal de OV-chipkaart het enige wettige vervoersbewijs in de provincie Friesland zijn. Daardoor kunnen er problemen ontstaan bij het overstappen van een Friese bus op een Groninger of Drentse bus. Het OV-bureau heeft met de vervoerders in Friesland afgesproken dat er een regeling wordt ingevoerd waarbij reizigers vanaf 23 december gecompenseerd zullen worden voor een eventueel dubbel opstaptarief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *